Lavande
Cactusvijgolie Eco cert

Cactusvijgolie

Opuntia ficus indica

Uitzonderlijke natuurlijke anti-aging huidverzorging, de cactusvijgpitolie is ongewoon rijk aan vitamine E en aan sterolen.
De unieke samenstelling van de olie geeft het krachtige antioxidant eigenschappen die huidveroudering bestrijden.

Flesje van 15ml (met roll-on)

39,00 € BTW incl.

figuier de barbarie

Botanische naam: Opuntia ficus-indica
Kenmerk: fijne olie, 100% puur en natuurlijk, eerste koude persing
Certificatie: ECOCERT gecertificeerd (biologisch landbouw
INCI: Opuntia Ficus-indica (seed oil)
Oorsprong: Tunesië
Verpakking: België
Deel van de plant: zaad

Productie:
Cactusvijgpitolie is een waardevolle en delicate olie. Hij wordt enkel verkregen door koud persen van de zaden.
De zaden worden gescheiden van de pulp en vervolgens worden de gewonnen zaden gedroogd alvorens koud geperst te worden.
Voor de productie van een liter cactusvijgpitolie, heeft men bijna één ton verse vijgen nodig.

Organoleptische eigenschappen:
• Aspect : olieachtige vloeistof
• Kleur : geel tot lichtgroen
• Geur : kenmerkend, plantaardige geu
• Tastzin : droog, dringt snel door in de huid

Opslagvoorwaarden: opslaan in een droge plaats, uit de buurt van warmte en licht

 Figues De Barbarie Naturelles
Cactusvijgpitolie is zeker één van de meest zeldzame en kostbare bekende oliën.
Zijn vele deugden maken hem bijzonder nuttig in cosmetica
• anti-aging en anti-vrije radicalen, die rimpels en rimpeltjes vervagen
• geeft terug stevigheid en vitaliteit aan de huid
• bevordert de genezing
• wist donkere kringen
• voorkomt celveroudering en stimuleert celvernieuwing en regeneratie van de huid
• uitstekende verzachting: verzacht de huid en beschermt ze tegen uitdroging
• antioxidant, beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van vervuiling en tegen stress als gevolg van zonblootstelling

Samengevat, cactusvijgpitolie is een echt geschenk van de natuur.

Gebruiksaanwijzing
Cactusvijgpitolie is geschikt voor alle huidtypes.
Het roll-on systeem van het flesje zet een film op de huid die toelaat alleen de benodigde dosis en precies de toepassingszone te behandelen.
Breng dagelijks – bij voorkeur ‘s avonds - olie aan op een schone huid en masseer zachtjes met de vingertoppen tot volledige absorptie.
Dankzij haar lichte en niet-vette textuur wordt de cactusvijgpitolie snel geabsorbeerd in de diepere lagen van de epidermis. Hij versterkt het huidweefsel en herstelt de elasticiteit en soepelheid van droge huid.
Na een paar weken van gebruik vervagen de rimpels, verdwijnen de fijne rimpels en het gezicht hervindt zijn uitstraling en toon.

Het wordt ook toegepast:
- in de nek, decolleté en buste, om de huid te verzachten en te versterken
- waar nodig, voor de preventie van zwangerschapsstriemen en voor de behandeling van littekens.

Voorzorgsmaatregelen
Opgelet, cactusvijgpitolie is geen zonnebrandmiddel!
Cactusvijgpitolie is geen voedselolie, maar is niet giftig bij accidenteel inslikken. Overmatige inname van olie kan maagstoornissen veroorzaken.
Bij toepassing op de ogen, kan de olie lichte irritatie veroorzaken. Spoel de ogen met helder water gedurende 15 minuten.

De werkzame bestanddelen van de cactusvijgpitolie zijn talrijk.

De olie is uitzonderlijk rijk aan vitamine F (poly-onverzadigde vetzuren), vooral linolzuur (Omega-6).
Deze stof helpt bij de strijd tegen de droge huid, bij het verbeteren van hydratatie, bij de vertraging van het verouderingsproces van de huid en het voorkomen van rimpels.

Cactusvijgolie beschikt ook over een hoge concentratie van tocoferolen (Vitamine E), met meer dan 1000 mg per kg!
De natuurlijke functie van vitamine E is het lichaam te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Tocoferol is inderdaad een krachtige antioxidant die vrije radicalen neutraliseert, en de membraneuze structuren van het lichaam cellen beschermt en vroegtijdige veroudering vertraagt.

Vervolgens bevat de olie meer dan 9 g/kg plantensterolen.
Sterolen, zelden gevonden in plantaardige oliën, hebben bewezen prestaties op het gebied van revitalisering en bescherming tegen vrije radicalen. Dit is een klasse van lipiden die helpt om veroudering te vertragen door vermindering van ontsteking en bevordering van het behoud van de huid hydratatie.

Vetzuren profiel Waarden (*)
- meervoudig onverzadigde (vitamine F)
linolzuur (Omega 6) - C18:2 58 - 65 %
alfa-linoleenzuur (Omega 3) - C18:3 max. 1 %
- enkelvoudig onverzadigde
oliezuur (Omega 9) - C18:1 18 - 25 %
vacceenzuur - C18:1 3 - 4 %
- verzadigde
palmitinezuur - C16:0 7 -12 %
stearinezuur - C18:0 2,5 - 4 %
Totaal tocoferolen (vitamine E) 1000 - 1100 mg/kg
gamma tocoferolen 90 - 95 %
Totaal sterolen 8,5 - 10 g/kg
beta sitosterol 70 - 75 %
campesterol 9 - 10 %
Andere kenmerken
- peroxide index max. 5 Meq O2/kg
- zuurheid max. 3 mg KOH/g
- verzeping index 180 - 195 mg KOH/g
- esters index 190 mg KOH/g
- densiteit 0,92 kg/L
(*) Gemiddelde waarden, dat varieert met de batch en de regio van oorsprong


Lot N°: S1

Datum pressie: juni 2013
Samenstelling:
- Linolzuur                  58,42 %
- Oliezuur                   24,1 %
- Palmitinezuur            11,7 %
- Stearinezuur               4,0 %

Ook bekend als woestijnvijg of vijg van Barbarije, de cactusvijg (Opuntia ficus-indica Mill.) is een plant die behoort tot de familie Cactaceae. Inheems in Midden-Amerika en Mexico, is deze plant goed aangepast aan warme, droge klimaten, en zelfs aan de woestijn.

De cactusvijg is een vetplant, gekenmerkt door ovale brede schijven, bedekt in het voorjaar met mooie heldere gele bloemen die worden gevolgd door eivormige, geelgroene of oranje tot wijnrode vruchten.
De vrucht van de cactusvijg is zeer voedzaam; 25 tot 30 vruchten zijn genoeg voor de dagelijkse voeding van een man.
Zijn vitamine C-gehalte is 22 mg per 100g, een waarde hoger dan in de meeste "klassieke" vruchten
De cactusvijg is ook bekend voor zijn effect op het verlagen van de bloedglucose, cholesterol en triglyceriden
De cactusvijg is een vaak geconsumeerd fruit in de zomer en een belangrijke bron van inkomsten voor kleine familiebedrijven.
Opuntia is ook een voedergewasbron in aride en semi aride gebieden en wordt gebruikt als bescherming tegen bodemerosie in heuvelachtige gebieden.